2 septembrie 2010

Speranţe pe semicerc la Deva

Cu doar trei zile înaintea debutului în noul sezon al Ligii Naţionale de Handbal Feminin, situaţia din cadrul singurei reprezentative a judeţului nostru, Cetate Deva, este una destul de incertă, la momentul actual, doar patru jucătoare fiind legitimate la clubul din municipiul reşedinţă de judeţ.

Duminică, cu începere de la ora 18.00, pe parchetul Sălii Sportului din Deva fetele antrenate de Ion Mătăsaru vor da piept cu maramureşencele de la HCM Ştiinţa Baia Mare, în prima etapă a Campionatului Naţional 2010-2011. Obiectivul grupării de sub cetate este clasarea în primele cinci echipe în acest sezon, astfel că la finele ediţiei echipa finanţată de Marian Muntean să joace în Cupele Europene.


Sub cetate se visează la Cupele Europene


Obiectivul impus de patronul echipei, s-a dovedit a fi o responsabilitatea mult prea mare pentru fostul director sportiv Liviu Andrieş, care a părăsit echipa la mijlocul acestei veri, astfel că postul din conducere este încă vacant cu doar câteva zile înainte de debutul sezonului. De altfel, nici Marian Muntean nu pare să mai fie la fel de optimist ca până acum, în ceea ce priveşte realizarea obiectivului, ultimele reglementări aduse de EHF regulamentului de joc, nemulţumindu-l pe finanţatorul echipei, care consideră că arbitrii vor influenţa şi mai mult rezultatul partidei. Concret, Federaţia Europeană de Handbal a adus o serie de modificări regulamentului de joc, cu care jucătoarele şi antrenorii vor avea nevoie de ceva timp pentru a se obişnui. „Dacă până acum priveam înainte cu optimism sezonul care stă să înceapă, acum nu pot să fiu decât dezamăgit de noile reguli care lasă mai mult loc de interpretare, astfel că arbitrii vor influenţa şi mai mult rezultatele meciurilor. Aşa că, dacă până acum te mai «ciupeau» la vreo partidă, acum ne vor fura de cinci ori mai mult. În condiţiile acestea, glumind puţin, pot spune că sunt nevoit să mă întăresc cu arbitrii şi nu cu jucătoare pentru acest sezon. Oricum, pornesc la un nou drum cu inima oarecum îndoită, dar am încredere că fetele vor îndeplini obiectivul propus pentru anul acesta, accederea într-o cupă europeană,” a declarat Marian Muntean, acesta adăugând că urmează ca în acest final de săptămână să înregistreze lotul de jucătoare la Federaţie.


Doar patru jucătoare legitimate până în acest moment


De cealaltă parte, tehnicianul fetelor, Ion Mătăsaru, este de părere că noile reguli impuse de Federaţia Europeană sunt binevenite, dar admite că, pe alocuri, arbitrii vor avea mai multe de spus în ceea ce priveşte corectitudinea unei faze de joc, lucru care în campionatul nostru poate duce la mai multe scandaluri decât în anii trecuţi. „Există câteva modificări cu care încă încercăm să ne obişnuim, atât noi cei din staff, cât şi fetele, dar per total nu sunt chiar atât de rele. De pildă, măsura prin care antrenorul nu mai are voie să se distanţeze la mai mult de 1,5 metri de la bancă, până la centrul terenului este mai mult decât binevenită, având în vedere că la noi se face cam mult «circ» pe margine. Sunt şi decizii care îi vor pune pe arbitrii în prim plan, dar nu avem ce să facem, ne vom supune directivelor”, a spus tehnicianul devencelor. În ceea ce priveşte lotul pe care îl are la dispoziţie, Mătăsaru speră ca ultimele probleme apărute să se rezolve până vineri, când cel mai probabil lotul va fi înregistrat la FRH, adăugând că aşteaptă încă două-trei jucătoare, care să umple golurile din lot. „Momentan avem legitimate patru jucătoare: Laura Poenaru, Delia Ghilă, Carmen Cartaş şi Valentina Bardac, însă până sâmbătă după-amiaza vom înregistra tot lotul. Aştept să se rezolve şi problemele cu cartea verde pentru o jucătoare sârboaică de mână stângă şi sper să avem un lot complet cu care să atacăm în forţă noul sezon, pentru care ne-am propus clasarea în primele cinci”, a conchis antrenorul fetelor.

Cetate Deva a participat în această vară la două turnee de pregătire, unul dintre ele desfăşurat chiar la Sala Sporturilor din oraş, în cele trei partide jucate devencele au izbutit o victorie cu Universitatea Reşiţa (29-26, un egal cu Metalurg Skopje (34-34) şi o înfrângere în faţa câştigătoarelor turneului, CSM Bucureşti (25-34).

Programul primei etape a Ligii Naţionale de Handbal feminin:


Etapa I – duminică 5 septembrie

Rulmentul Urban Braşov – Tomis Constanţa

Oltchim Rm. Vâlcea – SCM Craiova

CSM Cetate Devatrans – HCM Stiinţa Baia Mare

Univ. Reşiţa – HC Oţelul Galaţi

Univ. Jolidon Cluj – HCM Roman

HCM Buzău – HC Zalău

HC Dunărea Brăila – CSM Bucureşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu